С настъпването на летния сезон има драстичен ръст на броя на

...
С настъпването на летния сезон има драстичен ръст на броя на
Коментари Харесай

41 души, ранени от газови бутилки, са приети в Пирогов за последните 20 дни


С настъпването на летния сезон има драстичен растеж на броя на случаите на потърпевши при произшествия с газови бутилки в домашни условия, оповестяват от болница " Пирогов ". За последните 20 дни са признати 41 потърпевши при произшествия с газови бутилки, от които 17 са тежко ранени, най-вече хора над 60-годишна възраст. За това сигнализира началникът на Клиниката по изгаряне в  " Пирогов " доцент доктор Мая Аргирова. 

Най-младият пациент е на 35 години, а най-възрастният - на 86. Те са с дълбочинни изгаряния, което постанова многоетапно лекуване със серия от интервенции. Пациентите са настанени в реанимационните звена на болничното заведение. " Състоянието на множеството от тях изисква с изключение на оперативните многоетапни хирургични намеси, и интензивно наблюдаване и реанимационно лекуване ", изясни доцент Аргирова. Тя и нейният екип от експерти дефинират положението на потърпевшите, които се лекуват в " Пирогов ", като извънредно тежко. Животът на част от тях бил директно заплашен.

Медиците са мощно обезпокоени от интензитета на произшествия с сходна тежест и приканват хората да употребяват гозовите бутилки извънредно деликатно, отговорно и единствено при последна нужда.   

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР